EduCTX – Globalna platforma za management certifikatov

Sodelujoče organizacije

  • Blockchain Lab:UM (SLO)
  • FH Bielefeld University of Applied Sciences (DE)
  • Elektrotehnički fakultet u Sarajevu (BiH)

Blockchain Lab:UM

Blockchain Lab:UM sestavlja multidisciplinarna skupina raziskovalcev, razvijalcev in svetovalcev, ki načrtuje, razvija in vrednoti rešitve in storitve, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov.

Usmerjeni so v spodbujanje in pospeševanje uporabe tehnologije veriženja blokov pri razvoju inovativnih informacijskih rešitev in storitev, ki podpirajo nove poslovne modele.

Opis projekta

Ekosistem EduCTX je globalna decentralizirana platforma za podeljevanje digitalnih mikro certifikatov zaupanja vrednih institucij. Platforma nudi celovito ter enovito digitalno okolje za upravljanje, dodeljevanje in predstavitev certifikatov za posameznike in izobraževalne institucije, podjetja in organizacije. Hkrati omogoča razvoj lastnih digitalnih storitev, ki organizacijam ponujajo možnost avtomatiziranega ovrednotenja veščin in znanj posameznikov.

Platforma predstavlja osnovo iniciative EduCTX, ki si prizadeva, da bi različne interesne skupine združile moči in ustvarile globalno učinkovito, poenostavljeno in vsestransko okolje z namenom izogibanja jezikovnim in administrativnim oviram.