Srečanje slovenskih DIH-ov 2020

20/7/2020

Udeležili smo se srečanja slovenskih DIH-ov, ki je potekalo v organizaciji DIH Slovenija.

Srečanja se je udeležilo 10 DIH-ov; poleg DIH UM še DIH Slovenija, Tehnološki park Ljubljana z DIH Healthday.si, Inštitut Jožef Štefan, 4PDIH, Pomurski tehnološki park in DIH AGRIFOOD, DIH Vzhodna kohezijska regija,Štajerski tehnološki park in DIH HPC5.

Namen DIH-ov je pomoč podjetjem (majhnim ali velikim, (ne)visokotehnološkim), da izkoristijo digitalne priložnosti. DIH-i preko digitalnih tehnologij oz. storitev pomagajo podjetjem pri konkurenčnosti poslovnih oz. proizvodnih procesov, izdelkov ali storitev. DIH-i prav tako omogočajo dostop do tehničnega in strokovnega znanja ter dostop do eksperimentiranja. Ponujajo tudi inovacijske storitve, kot so financiranje, svetovanje, usposabljanje in razvoj veščin, ki so potrebni za uspešno digitalno preobrazbo.

Področja digitalizacije, ki jih pokrivajo slovenski DIH-i so široka:

  • dvig digitalnih kompetenc zaposlenih,
  • digitalne transformacije podjetij,
  • pametnih tovarn,
  • umetne inteligence,
  • inovacij v zdravstvu,
  • digitalizacije proizvodnje, kmetijstva in proizvodnje hrane, itd.

Kako bo skupnost oz. mreža DIH-ov v Sloveniji videti v prihodnosti? Na kateri osnovi oz. vrednotah gradimo skupnost? Katera so ključna področja digitalizacije in kateri je glavni skupni projekt, v katerega so bili vključeni DIH-i? Katera bo ključna strateška usmeritev in na katerem temelju bodo slovenski DIH-i gradili prihodnost? Sodelujoči smo bili enotni, da je prihodnost digitalna, ključno pa je sodelovanje!

Skip to content