Drugi razpis AI REGIO je že v teku!


V teku je drugi razpis AI REGIO, čigar cilj je izbrati do 17 eksperimentov, ki jih bodo vodila mala in srednje velika podjetja. Od teh je 10 eksperimentov tipa A – en sodelujoči MSP v projektu, eksperimenti se nanašajo na TEMO #1 in TEMO #2, in 7 eksperimentov tipa B – mini konzorciji (MSP + DIH + opcijski tretji partner), eksperimenti se nanašajo na TEMO #1, TEMO #2 in TEMO #3.

TEME:

#1 Proizvodnja podatkovnih prostorov in cevovodov Data4AI: glavni cilj predlogov teme #1 je zgraditi embrionalne podatkovne prostore za proizvodnjo, hkrati pa pokazati prednosti povečanja vrednosti proizvodnih podatkov preden jih uporabimo v naprednih aplikacijah AI.

#2 AI za proizvodne aplikacije in prispevki platforme AI-on-demand: glavni cilj predlogov teme #2 je razviti napredne aplikacije AI za proizvodne izdelke, procese, verige vrednosti, ki bi lahko obogatile platformo AI-on-demand v enem ali obeh naslednjih vidikih:

• Sredstva AI, študije primerov v proizvodni vertikali na portalu AI4Europe.
• AI Eksperimenti in viri Marketplace eksperimentalne ustanove AI4Europe ACUMOS.

#3 AI didaktične tovarne za proizvodnjo in eksperimente TERESA: glavni cilj predlogov teme #3 je razviti eksperiment, ki ga poganjajo MSP, ki izkorišča storitve Remotisation, ki jih zagotavlja DF (DIH). Po želji se lahko izvajajo tudi eksperimenti TERESA, ki obravnavajo interakcije med človekom in umetno inteligenco ter regulativna vprašanja.

Več o omenjenih temah lahko preberete na uradni AI REGIO spletni strani.

Izbrani MSP-ji ali konzorciji bodo prejeli do 100.000 EUR finančne podpore.

POZOR: podaljšan rok za oddajo predloga je 9. september 2022. Izbrani eksperimenti se bodo začeli izvajati 21. novembra 2022, sam potek bo trajal do 14. julija 2023.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Na odprti razpis AI REGIO se lahko prijavijo digitalna in/ali proizvodna mala in srednje velika podjetja, sama ali povezana v mini konzorcije z digitalnimi inovacijskimi stičišči (DIH-i), ki izpolnjujejo pogoje za Obzorje 2020. Od vsakega MSP bo sprejet samo en predlog.

Za prijavo sta na voljo dve možnosti:

  • TIP A: individualni predlog, tj. predlog, ki ga je podala ena sama organizacija, in sicer MSP. V tem primeru je na voljo 60.000 EUR finančne podpore tretjim osebam.
  • TIP B: predlog mini konzorcija, tj. predlog, ki ga poda mini konzorciji, sestavljen iz:
    – 1 proizvodno MSP, kot vodja konzorcija;
    – 1 DIH, kot je navedeno v katalogu DIH;
    – ponudnik IKT rešitev tehnološkega RTO (opcijsko). V tem primeru je na voljo 100.000 EUR finančne podpore tretjim osebam.

Več o razpisu in prijavi lahko izveste tukaj.

 

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.