Novi razpisi v vrednosti 258 milijonov evrov za podporo infrastruktur za digitalno povezljivost


Z načrtovanim proračunom v višini 258 milijonov evrov so razpisi namenjeni izboljšanju infrastruktur za digitalno povezljivost, zlasti gigabitnih in 5G omrežij, po vsej Uniji ter prispevanje k digitalni preobrazbi Evrope.

Komisija bo sofinancirala ukrepe, katerih cilj je opremiti glavne evropske prometne poti in ponudnike ključnih storitev v lokalnih skupnostih s povezljivostjo 5G, ter ukrepe za uvajanje ali nadgradnjo hrbteničnih omrežij, ki temeljijo na naprednih tehnologijah.

Razpisi se bodo osredotočili tudi na infrastrukturo, ki povezuje združene storitve v oblaku, hrbtenične infrastrukture za digitalne globalne prehode, kot so podmorski kabli, kot tudi pripravljalne ukrepe za vzpostavitev operativnih digitalnih platform za prometne in energetske infrastrukture po vsej EU. To sledi sprejetju prvega delovnega programa za CEF Digital decembra 2021, ki je za obdobje 2021–2023 namenil več kot milijardo evrov sredstev.

Digitalni klici CEF so večinoma odprti za subjekte, vključno s skupnimi podjetji, ustanovljenimi v državah članicah in čezmorskih državah ali ozemljih. Zainteresirani prijavitelji lahko izveste več o prijavi, ocenjevanju in nagrajevanju na spletnem informativnem dnevu, ki bo 19. januarja. Druga generacija »Digitalnega« sklopa Instrumenta za povezovanje Evrope (program CEF-2) (2021–2027) temelji na prejšnji, ki je podpiral čezmejne digitalne infrastrukture in storitve ter brezplačen dostop do interneta za lokalne skupnosti prek Pobuda WiFi4EU od 2014-2020.

Več podrobnosti o razpisih za zbiranje predlogov

Instrument za povezovanje Evrope (CEF Digital)

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.