DIGITbrain poziv namenjen MSP-jem, DIH-om in tehničnim partnerjem


Odprt razpis DIGITbrain se osredotoča na prilagojene industrijske izdelke in omogoča stroškovno učinkovito, distribuirano in lokalizirano proizvodnjo za MSP-je in srednje velika podjetja. To dosega s pomočjo metod modeliranja, simulacije, optimizacije, analize in strojnega učenja, le-te pa temeljijo na robnih (ang. ‘edge’) in HPC tehnologijah ter računalništvu v oblaku.

Klic je v prvi vrsti namenjen proizvodnim MSP-jem in srednje velikim podjetjem. Podjetja bodo v okviru razpisa testirala in validirala  rešitve DIGITbrain, ki so namenjene povečanju konkurenčnosti MSP-jev na trgu.

Esperimenti se bodo izvajali v tesnem sodelovanju z digitalnimi inovacijskimi stišči (DIH) in tehničnimi partnerji kompetenčnih centrov. Sodelovanje med akterji se mora začeti že med pripravo predlogov, DIH-i in tehnični partnerji kompetenčnih centrov pa pri tem agirajo kot poslovna in tehnična podpora prosilcem. To sodelovanje bi se moralo nadaljevati tudi med uvajanjem in izvajanjem poskusov.

Aplikativni testi lahko zajemajo katerikoli segment v proizvodnem sektorju, vključno z (vendar ne omejeno na) diskretno proizvodnjo, neprekinjeno proizvodnjo in gradnjo. Glavni namen eksperimentov je  razvoj in spodbujanje uporabe digitalnih tehnologij, zlasti v segmentih, kjer so te zaenkrat še premalo izkoriščene. V skladu z rešitvijo DIGITbrain naj bi poskusi tudi modelirali obnašanje industrijskega izdelka (proizvodnega stroja, linije ali mehatronskega sistema) ob uporabi digitalnega dvojčka (ang. ‘Digital Twin’). Ob tem naj bi raziskali in ponazorili koristi v različnih fazah življenjskega cikla tega industrijskega izdelka ter njegovo prilagoditev in / ali razvoj v okviru novih generacij le-teh.

 

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.