ADMA TranS4MErs Acceleration Programme – pridobite podporo in storitve za vašo digitalno preobrazbo


V okviru programa Acceleration Programme projekta ADMA TranS4MErs so v septembru že odprte prijave na prvi razpis oziroma fazo načrtovanja (Design Phase), v kateri boste dobili dostop do xChange Platforme; imeli omogočen vstop na xChange dogodke; prejeli 1 vavčer, ki vam bo omogočal do 8 ur 1-na-1 s TranS4MEr-jem; dobili pregled rezultatov ADMA skeniranja; ter načrtovali vaš načrt preobrazbe. Trajanje prve faze: november 2022 do februar 2023.

V nadaljevanju programa boste lahko v fazi prenove (Revamp Phase) poleg dostopa do xChange Platforme in xChange dogodkov imeli na voljo še 1 vavčer z desetimi žetoni po 4 ure, ki jih boste lahko porabili za storitve in orodja; tretjim osebam bo na voljo finančna podpora v obliki vavčerjev za neposredno financiranje v višini 2800 EUR za 27 malih oz. srednje velikih podjetij; prav tako pa boste lahko implementirali svoj načrt preobrazbe. Trajanje druge faze: april 2023 do september 2023.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavite se lahko proizvodna mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju MSP) in startup-i, z izpolnjevanjem naslednjih pogojev:

 • imate 1-250 zaposlenih;
 • imate <50 milijonov EUR letnega prometa ali <3 milijonov EUR letne bilance stanja;
 • ste dejavni na področju napredne proizvodnje z uporabo novega znanja ter inovativnih in najsodobnejših tehnologij, kot so robotika, 3D-tiskanje, umetna inteligenca, visokozmogljivo računalništvo in modeliranje, za izdelavo kompleksnih izdelkov;
 • delujete kot prevzemniki tehnologije ali storitev, ki izboljšujejo proizvodne procese in izdelke;
 • imate sedež v eni od držav članic EU ali pridruženi državi H2020 (Albanija, Armenija, Bosna in Hercegovina, Ferski otoki, Gruzija, Islandija, Izrael, Kosovo, Moldavija, Črna gora, Severna Makedonija, Norveška, Srbija, Tunizija, Turčija, Ukrajina).

Potek prijave:

 • izbirni postopek bo potekal na podlagi preverjanja upravičenosti;
 • izbirni postopek bo potekal na podlagi »kdor prvi pride, prvi melje« glede na državo;
 • financiranih bo do 500 MSP;
 • v fazi načrtovanja (Design Phase) so prijave odprte samo za posamezna MSP;
 • v fazi prenove (Revamp Phase) bo možna prijava skupaj z zunanjim strokovnjakom.

Vavčerji:

 • V fazi načrtovanja (Design Phase) boste prejeli en vavčer z veljavnostjo do osem ur namenske podpore s strani vaših izbranih TranS4MEr-jev, ki bodo pregledali vaše rezultate skeniranja ADMA, ugotovili, na katero od 7 področij transformacije se boste osredotočili, vam pomagali oblikovati vaš načrt preobrazbe in ustvarili vaš seznam želja storitev in orodij, ki bodo najbolje ustrezali vašim potrebam.
 • V fazi prenove (Revamp Phase) boste lahko prejeli 10 žetonov, ki jih boste lahko uporabili za nakup inovativnih storitev in orodij, navedenih v katalogu xChange*, da udejanjite svoj načrt preobrazbe. Konzorcij bo zagotovil tudi 27 vavčerjev v vrednosti 2800 EUR v obliki pavšalnega zneska, ki jih bodo izbrana MSP uporabila za svoje želene storitve.*Storitve, ki jih navedejo ponudniki zunaj konzorcija ADMA TranS4MErs, niso primerne za žetone in jih mora plačati MSP.

Prijave na prvi odprti razpis (Design) so odprte od 1. septembra 2022 do 14. decembra 2022.

Obstajali bodo trije presečni datumi, po katerih bodo upravičena mala in srednja podjetja izbrana v skladu z merilom “prvi pride, prvi melje”, in sicer,

 1. prvi presek: 2. november 2022
 2. drugi presek: 16. november 2022
 3. tretji presek: 30. november 2022

Prijave na drugi odprti razpis (Revamp) bodo od aprila 2023 do septembra 2023.

 

Pozor: rok za prijavo na odprti razpis je podaljšan do 18. januarja 2023!

 

Prijavite se na prvi odprti razpis.

Več o samem programu ter razpisih preberite na uradni spletni strani projekta.

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.