Mednarodna poletna šola: Big data EU Business Implications

Nosilna institucija:

  • Ekonomsko-poslovna fakulteta (UM)

Opis:

V EU se koncepti, način dela, politike in usmeritve ves čas prilagajajo spremembe v okolju in odnosih. Tehnologije velikih podatkov, spadajo med tako imenovane »Disruptive technologies«, ki bistveno spreminjajo življenje, posel in globalno ekonomijo (McKinsey Global Institute 2013). V mednarodni poletni šoli Big Data EU Business implications povežemo učinke tehnologije velikih podatkov z EU pravnimi okvirji, moralnimi normami, možnostmi podpore, vplivi na ljudi, na posel in okolje ter pokažemo najnovejše tehnološke rešitve.

Cilji:

Udeležencem bomo predstavili celovito sliko učinkov, ki jih imajo veliki podatki na posel in oblikovali ključne kompetence, da bodo velike podatke lahko uporabljali kot ključno orodje za uspešno delovanje v EU prostoru. Udeleženci bodo razumeli kako uporabljati EU načela pri uporabi velikih podatkov.

Predavateljem bomo ponudili možnost nadgradnje njihovega znanja z možnostmi, ki jih ponujajo veliki podatki in pravili ter pobudami, ki veljajo v EU.

Poslovnemu okolju in družbi bomo ponudili primere, možnosti, in mlade strokovnjake, ki lahko začnejo ali nadaljujejo razvoj novih storitev, ki temeljijo na uporabi tehnologij velikih podatkov v skladu z normami in pravili EU in z uporabi virov, ki jih EU namenja v te namene.

Projekt je sofinanciral Jean Monnet iz Evropske Unije