Objavljen je poziv za Izziv digitalnih inovacij – Digital Innovation Challenge Competition

13/10/2022

*Rok za oddajo predlogov je potekel.

Konzorcij EDIH DIGI-SI v so-organizaciji s projektom AI REGIO objavlja poziv za digitalne inovacije, ki bi sodelovale na tekmovanju Digital Innovation Challenge Competition, na katerem bomo izbrali najboljšo digitalno inovacijo!

Zmagovalna digitalna inovacija bo deležna aktivne promocije tako na slovenskem trgu kot na tujih trgih preko različnih evropskih mrež partnerjev DIGI-SI.

Potek tekmovanja:

 1. prvi krog ocenjevanja – izbor 20 finalistov;
 2. udeležba 20 finalistov na »pitching« delavnici;
 3. drugi krog ocenjevanja na EDIH DIGI-SI Community Days konferenci – izbor zmagovalca.

V prvem krogu ocenjevanja bo izbranih 20 finalistov, ki se bodo v zadnjem tednu novembra udeležili “pitching” delavnice, kjer se bodo lahko ustrezno pripravili na drugi krog ocenjevanja, ki bo zajemal predstavitev oziroma »pitch« digitalne inovacije pred mednarodno komisijo na EDIH DIGI-SI Community Days konferenci, ki bo v petek, 9. decembra 2022.

Kdo se lahko prijavi?

Na poziv se lahko prijavijo le slovenski državljani nad 18 let z dovoljenjem organizacije, za katero delajo, ki imajo vsaj enega od spodaj naštetih statusov:

 • raziskovalec/visokošolski učitelj,
 • študent,
 • MSP (malo ali srednje veliko podjetje),
 • start-up

Dodatne informacije za predlagatelje:

 • raven tehnološke razvitosti predlagane digitalne inovacije ne sme biti nižja od 6 (TRL6). Več o ravneh tehnološke razvitosti tukaj;
 • predlagana digitalna inovacija ne sme biti starejša od 5 let;
 • predlagane digitalne inovacije, ki izhajajo iz organizacij/podjetij s sedežem v Vzhodni kohezijski regiji, bodo prejele 5 dodatnih točk;
 • predlagatelji bodo svojo digitalno inovacijo predstavili mednarodni komisiji v živo v angleškem jeziku.

Predlog mora biti oddan v elektronski obliki najkasneje do 13. novembra 2022 do 23.59.

Pozor! Rok za oddajo predloga je podaljšan! Novi rok za oddajo je 28. november 2022.

Sprejete bodo samo popolne prijave, ki so ustvarjene na osnovi prijavnega obrazca in bodo pravočasno poslane na dih@um.si. Elektronski pošti se pripiše zadeva »TEKMOVANJE DIGITALNE INOVACIJE – PRIJAVA«. Prijave, prejete na kakršen koli drug način, ne bodo upoštevane.

V primeru, da imate digitalno inovacijo, ki jo želite deliti s svetom, vas vabimo k sodelovanju! Izpolnjeno predlogo prijavnega obrazca pošljite na elektronski naslov dih@um.si.

Obrazec za oddajo predloga izpolnite tukaj.

Pravila in pogoje sodelovanja tekmovanja preberite tukaj.

Skip to content