Vabljeni na dogodek DIH Slovenija: Priložnosti in specifike upravljanje s sistemi umetne inteligence na temo slike, videa in zvoka


Vabljeni na naslednji dogodek v seriji Upravljanje s sistemi umetne inteligence: Priložnosti in specifike upravljanja s sistemi umetne inteligence na temo slike, videa in zvoka.

Tehnologija umetne inteligence je v zadnjih letih postala zrela, široko dostopna, vključena v različne poslovne in družbene procese in celo v naša zasebna življenja. Ob tem umetna inteligenca za večino ljudi predstavlja skrivnost ter posledično ustvarja določeno nelagodje in strahove. Posledice uporabe umetne inteligence sprožajo tudi različne poglede deležnikov in raziskovalcev ter s tem številna etična vprašanja. Odgovor in rešitev za vzpostavitev zaupanja vredne tehnologije umetne inteligence je v ustrezni regulativi in opredeljenih etičnih smernicah.

Človeški nadzor, varnost, zasebnost, preglednost, transparentnost, raznolikost, nediskriminacija, pravičnost, okoljska in družbena blaginja, odgovornost – le nekaj pojmov, ki bi morali biti ključni za koncept zaupanja vredne tehnologije umetne inteligence. Nova doba umetne inteligence nam torej narekuje varno in zaupanja vredno uporabo, ki mora biti opredeljena z ustreznimi smernicami in ustrezno regulirana.

Hibridni dogodek bo potekal v ponedeljek, 18. 10. 2021, od 10.00 do 13.30, v Digitalnem središču Slovenije (Ulica Gledališča BTC 6, Sever, Dvorana 1a, 1000 Ljubljana). Celoten dogodek se bo izvajal v angleškem jeziku.

 

Tematski dogodki Upravljanje s sistemi umetne inteligence potekajo v sklopu aktivnosti predsedovanja Slovenije Svetu EU. Za udeležbo je potrebeno izpolnjevati PCT pogoj.

Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ.