Srečanje podpornih institucij kohezijske regije Vzhodna Slovenija z DIH UM


V okviru iniciative za digitalno preobrazbo Republike Slovenije v sklopu prioritete Enotnega digitalnega trga Evropske Unije bo potekalo srečanje, z namenom predstavitve Digitalnega inovacijskega stičišča UM ter možnosti sodelovanja na področju digitalizacije v naši regiji.

Slovenija je v letu 2020, glede na indeks digitalnega gospodarstva in družbe (DESI), ponovno pod povprečjem EU. Jasno je, da obstaja še veliko možnosti za izboljšave, predvsem v KRVS. Pozitiven korak v to smer so novoustanovljeni DIH-i v KRVS, kar jasno odraža potrebe in pričakovanja našega okolja. Vsaka podporna institucija, ki smo jo naslovili ima pomembno vlogo v pestrem gospodarskem mozaiku naše regije in prepričani smo, da lahko s skupnimi napori še uspešneje prispevamo k digitalni preobrazbi KRVS.

Univerza v Mariboru (UM) se, kot največja znanstveno raziskovalna in izobraževalna ustanova v KRVS, zaveda svoje odgovornosti zagotavljanja podpornega okolja vsem deležnikom v regiji. V ta namen je UM ustanovila Digitalno inovacijsko stičišče Univerze v Mariboru (DIH UM).

Cilj srečanja je načrtovati pot, kako skupaj prispevati k digitalni preobrazbi KRVS in v ta namen čim učinkoviteje uporabiti razpoložljive kapacitete in nacionalna ter evropska sredstva.

Z namenom zagotavljanja čim večje prisotnosti bo srečanje bo potekalo v dveh terminih. Tematika in vsebina bo na obeh srečanjih enaka, zato vas prosimo da se udeležite le enega od navedenih terminov, ki vam najbolj ustreza:

  • 9.9.2020, ob 14.00 uri, preko MS Teams ter
  • 15.9.2020, ob 10.00 uri, preko MS Teams

Udeležbo prosimo sporočite do 8. 9. 2020 na dih@um.si. Povezavo do srečanj vam bomo poslali naknadno v obliki MS Outlook
srečanja.