Prva ASHPC21 konferenca


ASHPC21 nadaljuje tradicijo avstrijskih srečanj HPC.

Osredotoča se na nedavni razvoj in trende glede učinkovitih in uspešnih visokozmogljivih računalniških aplikacij (HPC). ASHPC21 je odlična priložnost za izkoriščanje sinergij in spodbujanje izmenjave znanja in idej za spodbujanje plodnega sodelovanja, s čimer se spodbuja trajnostni razvoj HPC.

Srečanje bo potekalo od 31. maja do 2. junija 2021.

Zaradi razmer, povezanih s pandemijo COVID-19, bo letošnji dogodek potekal izključno na spletu prek neposrednega prenosa. 

ASHPC21 organizirata slovenski konzorcij za visoko zmogljivo računalništvo (SLING) in Inštitut za informacijske znanosti v Mariboru (IZUM), Slovenija, v sodelovanju z Znanstvenim računalništvom za raziskovalno področje v Innsbrucku v Avstriji in Dunajskim znanstvenim grozdom (VSC), Avstrija.

Organizacijski odbor: Davor Bračko (predsednik sestanka), Inštitut za informacijske znanosti (IZUM), Slovenija Janez Povh, Fakulteta za strojništvo, Univerza v Ljubljani, Slovenija Eduard Reiter, znanstveno računalništvo na raziskovalnem področju, Univerza v Innsbrucku, Avstrija

Programski odbor: Claudia Blaas-Schenner (predsednica), Raziskovalno središče VSC, TU Wien, Avstrija Christoph Dellago, Fizična fakulteta, Univerza na Dunaju, Avstrija Alexander Ostermann, raziskovalno področje Znanstveno računalništvo, Univerza v Innsbrucku, Avstrija Andrej Filipič, Oddelek za eksperimentalno fiziko visokih energij – F9, Institut Jožef Stefan, Slovenija Zoran Ren, Univerza v Mariboru, Slovenija

Več o dogodku