Posvet: SRIP MATPRO na poti k zelenemu, pametnemu, digitalnemu in kreativnemu


Dogodek pod okriljem SRIP-a MATPRO je namenjen srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in institucijami znanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite v

  • četrtek, 8. oktobra 2020 od 09:00 do 14:00 ure
  • v prostorih GZS

Spremembe so edina stalnica. Razvoj je v času pričujočih sprememb še kako pomemben tako za agilnost podjetij kot za doseganje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Povezovanje in razvoj sta ključna za preboj v digitalno, vpeljevanje pametne industrije in krožnega gospodarstva, kar bomo dosegli le z usposobljenimi kadri kot nosilci sprememb na teh področjih.

Dopoldanski del posveta bo namenjen pogledu v prihodnost materialov ter trendom na tem področju. Posvetili se bomo dobrim praksam in prikazali dosedanje dosežke povezovanja industrije z industrijo, industrije z JRZ ter JRZ med sabo. Sogovorniki bodo predstavniki podjetij ter institucij znanja s področja metalurgije, kompozitov in tehnologij.

V popoldanskem delu bomo raziskali poti integriranja pomembnih področij za gospodarstvo: zelenega, pametnega, digitalnega in kreativnega. Predstavljeni bodo trendi na teh področjih, strokovnjaki bodo razmišljali o načinih tkanja interdisciplinarnih povezav za doseganje rezultatov na poti k zelenemu, pametnemu in digitalnemu ob podpori kompetentnih zaposlenih. Zaključili bomo z odprtjem virtualne razstave Materiali prihodnosti /Future Materials, ki jo bo Gospodarska zbornica Slovenije gostila tri mesece. Že sedaj lepo vabljeni k ogledu razstave.

Program posveta je objavljen v pripetem pdf dokumentu

Veseli bomo, če se nam boste lahko pridružili 8. oktobra 2020 na Gospodarski zbornici Slovenije.

Posvet z otvoritvijo razstave bo mogoče spremljati tudi preko spleta, saj je zaradi situacije COVID-19 število udeležencev v dvorani omejeno.

Dogodek je brezplačen, vendar vas zaradi lažje organizacije dogodka prosimo, da se prijavite preko enega izmed spodnjih elektronskih obrazcev za prijavo:

Posvet bomo letos obogatili s konferenco Preskok v digitalne verige vrednosti, ki bo 27. 10. 2020 v spletnem okolju.
Vabimo vas, da se nam pridružite.

Tudi ta dogodek je brezplačen, vendar vas zaradi lažje organizacije dogodka vabimo, da se prijavite preko spletne prijavnice