Odkrivanje potenciala AI za predelovalno industrijo – Skupni spletni seminar AI REGIO in KITT4SME, ki ga organizira I4MS


EU podpira razširjeno uporabo digitalnih tehnologij v proizvodnih dejavnostih. Od leta 2013, pobuda I4MS, IKT inovacije za proizvodna MSP, je pobuda pomagala MSP in srednje velikim podjetjem pri izboljšanju njihovih izdelkov, poslovnih procesov in poslovnih modelov z digitalnimi tehnologijami. Znotraj I4MS sta AI REGIO in KITT4SME projekta, ki podpirata MSP z eksperimentiranjem in preizkušanjem tehnik umetne inteligence v proizvodnji.

Na spletnem seminarju se bodo udeleženci seznanili s ključnimi koncepti uporabe umetne inteligence in iz prve roke dobili informacije o priložnostih in podpori, ki jih ponujata ta dva projekta.

AI REGIO “Zavezništvo regij in digitalnih inovacijskih vozlišč za digitalno preoblikovanje evropskih proizvodnih MSP na osnovi umetne inteligence” bo zgradilo platformo na enem mestu, ki omogoča dostop do virov za rešitve, ki temeljijo na AI, pri učinkoviti in trajnostni proizvodnji s posebnim poudarkom o virih, ki lahko zmanjšajo ovire pri uvajanju umetne inteligence za MSP.

KDAJ?

4. oktobra 2021, od 14.00 do 15.00

 

Francosko-nemški partnerski dogodek za umetno inteligenco (AI) v industriji 4.0

KDAJ?

7. oktobra 2021, od 10.00 do 16.00

Dogodek, organiziran v okviru projekta „Deutsch-Französische Vernetzung zu Industrie 4.0 und angewandter Künstlicher Intelligenz“ in podprt z Ministrstva za gospodarstvo Baden-Württemberg (Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Tourismus Baden-Württemberg).

Več tukaj.

 

Preoblikovanje pametnih sistemov in pametnih platform v industrijo 5.0: izkušnje in spoznanja iz poskusov SAE in I4MS

KDAJ?

20. oktobra 2021, 11.00 do 12.30

Dogodek, ki ga skupaj organizirajo Smart4europe2/SAE, I4MS, AI REGIO v okviru svetovnega tedna proizvodnje 2021. Ozaveščal bo o evropski viziji in strategiji za industrijo 5.0, razpravljal o ključni vlogi in vplivu podjetij, predstavil nove družbeno-tehnične pristope za prihodnost- dokazljiva izdelava in predstavitev primerov najboljše prakse.

Dnevni red

Registracija

 

KITT4SME (KIT-i umetne inteligence, ki omogočajo platformo, za lažji prevzem malih in srednje velikih podjetij) posebej ciljajo na evropska MSP in srednje velika podjetja, da bi jim zagotovili strojno opremo, programsko opremo in organizacijske komplete, prilagojene obsegu in industriji, ki so na voljo kot modularno prilagodljiva digitalna platforma, ki brezhibno uvajajo umetno inteligenco v svoje proizvodne sisteme.