Datum
26.11.2021
Lokacija
Digitalno razstavišče Slovenije
Postanite del digitalne revolucije
Vas zanima kako lahko podjetje / raziskovalec izkoristi podporno okolje DIGI-SI za dvig konkurenčnosti na domačem in tujem trgu? Kakšne ugodnosti prinaša članstvo v digitalnem inovacijskem stičišču? Želite spoznati praktične primere oprijemljivih rezultatov naših članov?
DIGI-SI days – priložnosti za podjetja na področju digitalizacije, je letna konferenca EDIH nominiranega konzorcija DIGI-SI, kjer bomo partnerji predstavili prihajajoče razpise, programe in najboljše prakse s področja digitalizacije. Konzorcijski partnerji: DIH UM, DIH Slovenije, DIH IJS, DIH Agrifood, DIH HealthDay.si in DIH HPC5 bomo predstavili področja digitalizacije turizma, zdravstva, kmetijstva, pametne proizvodnje, AI, HPC, kibernetske varnosti ter digitalnih kompetenc in poslovnih modelov.
Priložnosti za podjetja na področju digitalizacije vam bomo predstavili v četrtek, 26. novembra 2021, ob 9. uri. Program bo potekal v živo (v skladu z aktualnimi predpisi) in preko spleta. Fizični prostor Digitalnega središča je vzpostavljen v BTC City Ljubljana.
Program dogodka:
9:00 – 9:30 | Registracija s kavo |
9:30 – 9:45 | Otvoritev in pozdravni nagovori
Annita Kalpaka, Senior Policy Analyst in digital innovation / digital transformation, Joint Research Center, European Commission doc. dr. Muhamed Turkanović, vodja DIH UM, vodja DIGI SI |
DIGITALIZACIJA IN RAZVOJ SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA 2021-2027 | |
9:45 – 10.00 | DIGI-SI konzorcij kot ključni povezovalni člen digitalizacije
doc. dr. Muhamed Turkanović, vodja DIH UM, vodja DIGI SI |
10:00 – 10:45 | Digitalizacija v agroživilstvu
Moderatorka: dr. Saša Štraus, DIH Agrifood |
10.00-10.15 | Trendi in izzivi digitalizacije v agroživilstvu, mag. Daniel Copot, DIH Agrifood |
10.15-10.30 | Uporaba digitalizacije v primarni proizvodnji, mag. Tomaž Bokan, DIH Agrifood |
10.30-10.45 | Transformacija sistemov oskrbe s hrano, dr. Saša Štraus, DIH Agrifood |
10:45 – 11:30 | Spodbude in priložnosti za uvajanje naprednih digitalnih tehnologij v proizvodna podjetja
Moderator/-ka: dr. Maruška Čuš, DIH UM |
10.45 – 11.00 | Predstavitev aktualnih kaskadnih razpisov za proizvodna podjetja – AI REGIO, ADMA TRANSFORMERS in DIH WORLD, Maja Sušec, DIH UM |
11.00 – 11.15 | Predstavitev najboljših praks uvedbe umetne inteligence v proizvodna podjetja, prof. dr. Vili Podgorelec, FERI UM |
11.15 – 11.30 | Predstavitev najboljših praks uvedbe superračunalništva v proizvodna podjetja – EURO CC, Nika Stajnko, DIH UM |
11:30 – 11:45 | COFFEE BREAK |
11:45 – 12:30 | NASLOV: Tehnologije prihodnosti v zdravstvu in industriji
Moderator: Aleš Pevc, Tehnološki park Ljubljana d.o.o. |
11.45 – 12.00 | Primeri dobrih praks spodbujanja podjetij pri pridobivanju nepovratnih sredstev 1. DIH WORLD – Waboost, Monika Cvetkov, TPLJ 2. SPS Health.Tech.Growth, Špela Rozman Dolenc, LUI |
12.00 – 12.30 | Look Around 360 Lab: XR simulacija odkrivanja farmacevtskih učinkovin, David Kvaternik |
12:30 – 13:30 | LUNCH BREAK |
13:30 – 14:15 | NASLOV: Načrti usposabljanj za MSP in mentoriranje in svetovanje pri razvoju, izvajanju in prenovi poslovnih modelov
Moderator/-ka: Katja Mohar Bastar, DIH Slovenije |
13.30 – 13.45 | Uvod in predstavitev projekta, mag. Katja Mohar Bastar, DIH Slovenije |
13.45 – 14.15 | Predstavitve zunanjih strokovnjakov – mentorjev in svetovalcev |
14:15 – 15:00 | NASLOV: Vzpostavljanje mehanizmov za sistemsko zbiranje podatkov
Moderator/-ka: Urška Starc Peceny (online), Andraž Orehar (fizično), ARCTUR |
14:15 – 14:20 | Uvod Andraž Orehar, HPC5 |
14:20 – 14:35 | Pogovor na temo predstavitev izkušnje zbiranja podatkov v Sloveniji z namenom merjenja učinkov turizma. Špela Peric, občina Postojna, Blanka Kosi Raušl, destinacija Jeruzalem Slovenija, Janja Lazar, občina Ajdovščina, Andraž Orehar, Arctur |
14:35 – 15:00 | Vzpostavitev mehanizmov za sistemsko zbiranje podatkov. Urška Starc Peceny, Arctur, Ljubica Knežević Cvelbar, SRIPT, Suzana Zagorc, MGRT, Aleš Veršič, MJU, Nataša Hočevar, STO, Tomi Ilijaš Arctur |
15:00 – 15:45 | NASLOV: Pomen intelektualne lastnine za podjetja
Moderator/-ka: Matej Mrak |
15.00 – 15.15 | Prikaz poti prenosa znanja od znanstvenih raziskav do ekonomskih učinkov |
15.15 – 15.30 | Predstavitev možnosti zaščite intelektualne lastnine |
15.30 – 15.45 | Predstavitev pojmov »novost« in »inventivni korak« na praktičnih primerih |
15:45 – 16:00 | Zaključek konference |
Dogodek je BREZPLAČEN, prijava na dogodek pa obvezna.
Vljudno vabljeni k udeležbi, tako v Digitalnem središču Slovenije kot na daljavo.
Za pomoč in pojasnila smo vam na voljo na dih@um.si.
Piškotek | Vrsta | Trajanje | Opis |
---|---|---|---|
_ga | third party | 2 years | This cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, camapign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assigns a randoly generated number to identify unique visitors. |
_gat | persistent | 1 year | Google uses this cookie to distinguish users. |
_gid | third party | 1 day | Ta piškotek namesti Google Analytics. Piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, in pomaga pri ustvarjanju analitičnega poročila o tem, kako deluje spletno mesto. Zbrani podatki, vključno s številom obiskovalcev, virom, od kod prihajajo, in strani so se anonimno prikazali. |
cookielawinfo-checkbox-non-necessary | 1 leto | Piškotek preverja, če je obiskovalec prijavljen ali ne. Namen preverjanja je zagotavljanje varnosti in preprečevanje neavtoriziranih sprememb spletnega mesta. | |
pll_language | 1 leto | Trenutno uporabljen jezik spletne strani. | |
wfwaf-authcookie-* | 1 dan | Piškotek preverja, če je obiskovalec prijavljen ali ne. Namen preverjanja je zagotavljanje varnosti in preprečevanje neavtoriziranih sprememb spletnega mesta. | |
wp-settings | 1 leto | Spletno mesto shrani piškotek z individualnim ID uporabnika iz tabele podatkovne baze uporabnikov. To se uporablja za prilagajanje pogleda skrbniškega vmesnika in morda tudi glavnega vmesnika spletnega mesta. |