DIH UM lahko najdete tudi na BOWI Marketplace

18/11/2021

Projekt BOWI išče najboljše rešitve za sodelovanje DIH v obliki eksperimentov s prenosom tehnologije. Tekom eksperimentov bo povezal uveljavljene in razvijajoče se DIH z MSP, ki zahtevajo konkretne rešitve za digitalizacijo. Poslovni model, ki je jedro sodelovanja DIH, bo postavil osnovo za mrežo BOWI.
Projekt BOWI je usklajen s pobudo Evropske komisije Smart Anything Everywhere (SAE), cilj katere je podpreti evropska podjetja pri iskanju naprednih rešitev za digitalizacijo in bi morale biti na voljo vsakemu podjetju, ne glede na njegovo lokacijo. Ključni elementi pobude SAE so digitalna inovacijska stičišča (DIH) – vse na enem mestu za podjetja, ki želijo izboljšati svoje poslovanje ali storitve z digitalnimi rešitvami. DIH-i združujejo podjetja, ki ponujajo najsodobnejše rešitve in sprejemajo izziv iskanja odgovorov na zapletene probleme.

V okviru projekta bosta izvedena 2 sklopa eksperimentov za testiranje in izpopolnjevanje poslovnega modela sodelovanja DIH. Prva faza bo vključevala vozlišča iz konzorcija projekta, medtem ko bo razširjena faza vključevala na novo privabljene DIH za potrditev ugotovitev 1. faze. Potrjena in odobrena rešitev sodelovanja DIH bo uporabljena kot osnova za mrežo BOWI. Med poskusi bodo vzpostavljena in razvojna vozlišča tesno sodelovala, z namenom, da bi podjetjem pomagala pri testiranju in implementaciji specifičnih rešitev.

Projekt BOWI bo v okviru eksperimentov podprl 60 digitalizacijskih eksperimentov in razdelil 4,8 mio € sredstev. Udeleženci eksperimenta – MSP in srednje velika podjetja ter razvojna središča, ki bodo podpirala podaljšano fazo – bodo izbrani med odprtimi razpisi, ki bodo objavljeni na spletni strani BOWI.

Preberi več

Skip to content