DIH UM je certificiran DIH za Change2Twin

1/7/2022

DIH UM je certificiran DIH za Change2Twin – evropski projekt, ki podpira proizvodne MSP-je v procesu digitalizacije z zagotavljanjem rešitev Digital Twin!

Change2Twin je evropski projekt, ki podpira proizvodna MSP v procesu digitalizacije z zagotavljanjem rešitev Digital Twin. Koncept Digital Twin je ena od velikih sprememb v proizvodnji in omogoča podjetjem, da znatno povečajo svojo globalno konkurenčnost.

Projektni konzorcij sestavlja 18 evropskih podjetij: 9 MSP, 3 srednje velika podjetja, ena univerza, en superračunalniški center, dve raziskovalni in tehnološki organizaciji (RTO) in dve združenji. Skupina je razdeljena na deset osrednjih partnerjev in osem partnerjev pilotnega eksperimenta. Partnerji pilotnega eksperimenta bodo zapustili konzorcij v drugi polovici projekta, ko bodo njihove aktivnosti zaključene.

Osrednji konzorcij vključuje štiri podjetja MSP/MidCap, TTTech, Jotne, BOC in CloudBroker, ki komercialno obravnavajo IT tehnologije, povezane z digitalnim twinningom. Partnerji pilotnega eksperimenta imajo komercialne interese v izboljšanih tehnologijah digitalnih dvojčkov bodisi kot končni uporabniki ali ponudniki tehnologije.

Kaj ponuja Change2Twin?

  • Projekt nudi upravičencem individualne ocene in pripravljen recept za uvedbo digitalnega dvojčka.
  • Prijavitelji bodo izbrali DIH, s katerim bodo sodelovali, da bodo lahko opravili analizo digitalizacijskega potenciala določenega posla in zagotovili 3 za uporabo pripravljene recepte za implementacijo.
  • Izbrani projekti bodo prejeli do 10.000 evrov pavšalnega zneska za kritje stroškov storitve, vključno s tistimi, ki jih izvaja DIH.

Trenutno je v okviru projekta v teku drugi odprti razpis, o katerem lahko preberete več tukaj ali obiščete uradno spletno stran drugega odprtega razpisa.

Skip to content