Za nami je 2. letna konferenca konzorcija DIGI-SI

29/11/2021

V petek je je potekala letna konferenca  EDIH nominiranega konzorcija DIGI-SI, kjer so partnerji predstavili prihajajoče razpise, programe in najboljše prakse s področja digitalizacije.

Digitalizacija in z njo povezane tehnologije vse bolj oblikujejo naše življenje, zato je njihova integracija v gospodarstvo in javno upravo vedno bolj pomembna. Vse več industrijskih podjetij se ozira h konceptu Industrije 4.0 ter storitvenih podjetjih k digitalni preobrazbi. Osrednja ideja digitalne preobrazbe je spreminjanje poslovnih procesov v organizacijah na način, da so le ti kolikor je možno podprti in avtomatizirani s pomočjo digitalnih tehnologij, kar se je še bolj izrazilo v trenutni situaciji.

Na področju digitalizacije je Evropska komisija oblikovala Program za digitalno Evropo ki bo s proračunom 7,6 milijarde € spodbujal digitalno preobrazbo evropske družbe.

Predstavniki konzorcija so predstavili področja digitalizacije turizma, zdravstva, kmetijstva, pametne proizvodnje, umetne inteligence, kibernetske varnosti ter digitalnih kompetenc in poslovnih modelov. Ne bodo pa zaobšli niti teme, ki je vsaj za večino podjetij zelo pomembna, predstavitev prihajajočih razpisov in programov ta sofinanciranje projektov digitalne preobrazbe.

Zbrane je nagovorila ga. Annita Kalpaka, Senior Policy Analyst in digital innovation / digital transformation, Joint Research Center, European Commission, ki je z nami delila širši, evropski pogled. Zbrane je nagovoril tudi vodja konzorcija, izr. prof. dr. Muhamed Turkanović.

Odprli  in naslovili smo številčne teme in  nemalo izzivov, ki nas vse skupaj čakajo, in vse navedene teme kot tudi tiste, ki se jih danes zavoljo časovne omejitve nismo mogli dotakniti, najbrž zaslužijo, da se jih vsakega posebej še tudi bolj poglobljeno obravnava.

Ste zamudili dogodek?

Posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Skip to content