Ob predsedovanju Slovenije Svetu EU se predstavite na digitalnem razstavišču

22/3/2021

V okviru predsedovanja Republike Slovenije Svetu EU Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenije (DIH Slovenije) in družbo BTC d.d. pripravlja projekt »Digitalno razstavišče – Tehnologija za ljudi«.

Univerza v Mariboru je preko DIH UM kot koordinatorja konzorcija DIGI-SI (nacionalni kandidat za EDIH) vabljena k sodelovanju v zgoraj omenjenem projektu, ki bo potekal med 1. 7. 2021 in 31. 12. 2021 v BTC City Ljubljana. V predlog sodelovanja bi radi vključili širšo univerzitetno skupnost in zainteresirane strokovnjake.

S tem namenom bomo do petka, 26.3.2021, zbirali predloge za dogodke, ki bi jih v okviru sodelovanja v projektu lahko izvajali sodelavci Univerze v Mariboru. V Prilogi 1 lahko najdete splošne smernice za oblikovanje 6-mesečnega programa dogodkov. Tematski sklopi projekta obsegajo:

  • AI, 5G in kibernetska varnost,
  • Trajnostna družba in gospodarstvo,
  • Pametna mesta in skupnosti,
  • Digitalizacija,
  • Industrija 4.0. in robotika.

Prosili bi Vas, da v predloge vključite tudi informacije o vrsti dogodka ter v kakšnem obsegu bi le-tega lahko izvajali (npr. organizacija celotne ali le dela konference).

Če vas zanima sodelovanje, bodisi v obliki izvedbe krajšega polurnega predavanja ali organizacije večjih dogodkov (npr. konference, heckatona, delavnice), vas vabimo, da se nam pridružite.

Več informacij: Predstavitev

 

 

Skip to content