Rok za oddajo prispevka za sodelovanje na Avstrijsko-slovenski HPC konferenci je podaljšan!

4/3/2022

Vsi, ki ste zainteresirani za sodelovanje na Avstrijsko-slovenski HPC konferenci, imate še zmeraj možnost oddati svoj prispevek, in sicer do 13. marca 2022!

Avstrijsko-slovensko srečanje HPC 2022 – ASHPC22 bo potekalo v Seeblickhotelu Grundlsee (Avstrija) od 31. maja do 2. junija 2022, hkrati bodo zainteresirani imeli priložnost dogodek spremljati na spletu, saj bo dogodek hibriden!

Pred ASHPC22 srečanjem se bo odvila EuroHPC Access and Hands-On delavnica, in sicer, 31. maja 2022 na lokaciji Seeblickhotel Grundlsee (Avstrija), kjer se bo govorilo o koristih novih evropskih sistemov HPC. Evropsko skupno podjetje za visoko zmogljivo računalništvo (EuroHPC JU) trenutno v Evropi gradi superračunalniški ekosistem svetovnega razreda (sestavljen iz pet petascale in treh predexascale sistemov). Na delavnici bomo lahko izvedeli več o organizacijskem odločanju, postopku prijave in aplikaciji za končne uporabnike.

ASHPC22 & EuroHPC Access in Hands-On delavnico organizirata EuroCC Austria – Nacionalni kompetenčni center za superračunalništvo, velike podatke in umetno inteligenco, Avstrija in EuroCC Slovenija v sodelovanju z Dunajskim znanstvenim grozdom (VSC), Avstrija; Research Area Scientific Computing v Innsbrucku, Avstrija; Inštituta za informacijske znanosti Maribor (IZUM), Slovenija in Slovenskega konzorcija za visoko zmogljivo računalništvo (SLING).

Več o samem programu in organizacijskem ter programskem odboru lahko izveste tukaj.

Skip to content