AI REGIO ponuja 100.000 EUR za iskanje novih rešitev na področju umetne inteligence v proizvodnji


Cilj prvega odprtega razpisa projekta AI REGIO je izbrati do 8 eksperimentov, ki jih vodi MSP. Le-ti bodo dopolnili ter razširili trenutni AI REGIO portfelj rešitev „AI za proizvodnjo“ ter tako neposredno pripomogli k razvoju MSP v evropskih regijah, ki so trenutno manj aktvina na tem področju in še niso del pobude VANGUARD. Izbrani konzorciji bodo deležni finančne podpore do 100.000 EUR.

Eksperimenti se mojaro osredotočati na eno izmed dveh tehnoloških tem:

1. Industrija 5.0 in kolaborativna umetna inteligenca.

  • Kandidati, ki se prijavljajo v okviru te teme, morajo eksperimentirati s storitvami »preizkus pred vlaganjem« (ang. test before invest) in »razvojem veščin« v realističnih testnih in eksperimentalnih ob podpori DIH-ov.
  • Predlog more vključevati celovito rešitev, ki vključuje fazo modeliranja, simulacije, uvajanja, usposabljanja, preskušanja in eksperimentiranja

2. Izdelava podatkovnih prostorov in Data4AI cevovodov (ang. pipelines)

  • Glavni cilj je izgradnja podatkovnih prostorov za proizvodnjo, hkrati pa pokazati prednosti in vrednos proizvodnih podatkov, preden se le-ti uporabijo v naprednih aplikacijah umetne inteligence.
  • Predlogi morajo vsebovati celovite poslovne scenarije, ki odražajo realne industrijske izzive ter opredeljujejo in merijo realne na podatkih temelječe poslovne kazalnike uspešnosti poslovanja.

Komu je razpis namenjen?

Odprti razpis AI-REGIO je namenjen digitalnim in / ali proizvodnim MSP, ki skupaj z DIH tvorijo manjše konzorcije. Konzorciji morajo biti upravičeni do financiranja v okviru programa Horizon 2020.

Konzorciji lahko vključujejo:

  • 1 proizvodno MSP, ki deluje kot vodja konzorcija;
  • 1 DIH, kot je navedeno v uradnem katalogu DIH;
  • Ponudnik rešitev IKT ali tehnološki RTO (neobvezno), ki je lahko MSP, veliko podjetje ali tehnološki RTO.

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.