Poziv Next Generation Internet Zero Discovery – za odprt, zaupanja vreden in zanesljiv internet


Splošno poslanstvo pobude Next Generation Internet je preoblikovati in doprinesti k razvoju interneta za tretje tisočletje, ki bo oblikovan vrednotno usmerjeno, se osredotočal na ljudi in pripomogel k ustvarjanju vključujoče družbe. Kako delimo in pridobivamo informacije, je bistvenega pomena za doseganje teh ciljev.

Zbirajo se prispevki, ki se osredotočajo na preoblikovanje stanja in ustvarjanje odprtega, zaupanja vrednega in zanesljivega interneta za vse. S tem namenom se bo do leta 2021 dodelilo 5,6 milijona evrov majhnih do srednje velikih nepovratnih sredstev za izboljšanje iskanja in odkrivanja informacij na internetu. Iščejo se nove ideje in ključne tehnologije, ki družbi pomagajo pri reševanju težkih, a zelo pomembnih vprašanj, od katerih ima vsaka pomembne socialne in ekonomske posledice.

Iščejo se predloge za projekte v vrednosti med 5.000 in 50.000 evri – obstaja pa tudi možnost dodelitve višjih sredstev za predloge z dokazanim potencialom.

Oglejte si trenutne projekte, da vidite praktične primere že odobrenih predlogov. Kljub temu pa lahko vaš predlog vključuje tudi kaj povsem drugega, če mislite, da lahkodoprinese k razvoju področja.

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.