Inovacijski izziv 2021 – Svetovanje an področju agroekologije


Cilj GIZ Inovacijskega izziva 2021 je prepoznati in spodbujati nove in inovativne koncepte, ideje in orodja v kmetijskem svetovanju, ki bi lahko pomagala pri razširitvi agroekoloških pristopov.

Napredek v digitalizaciji kmetijstva s seboj prinaša nove priložnosti za izmenjavo zapletenega znanja in poznavanje specifičnih kontekstov ter za povečanje stopnje sodelovanja in integracije kmetijskih svetovalnih služb. To postane še posebej pomembno v težkih časih, na primer ob sedanji pandemiji Corona virusa, v kateri imajo kmetijske svetovalne službe omejene možnosti fizičnega stika z manjšimi kmetovalci.

Izziv je odprt za konzorcije javnih, zasebnih in neprofitnih organizacij z dolgoletnimi izkušnjami na področju kmetijskega posredovanja in svetovanja (vključno z univerzami, raziskovalnimi institucijami, nevladnimi organizacijami, združenji kmetov, javnimi in zasebnimi podpornimi službami, novoustanovljenimi podjetji in MSP). Konzorcij mora zastopati mednarodna institucija, ki deluje tudi kot prijavitelj projekta.

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.