Financiranje brez lastniškega kapitala za inovativne raziskave in aplikacije v sektorju umetne inteligence


AI4Media bo podpirala financirana MSP pri razvoju teh aplikacij in jim pomagala pri uvajanju rešitev na trg. Odprti klici se bodo začeli septembra 2021. Ostanite z nami!

PREGLED ODPRTIH RAZPISOV

Namen razpisa je pritegniti podjetnike, podjetja (npr. MSP, srednje velika podjetja) in raziskovalce, ki redno razvijajo in povezujejo uporabne raziskave na področju AI, razvijati nove raziskave in aplikacije za AI ter prispevati k obogatitvi razpoložljivih skupina raziskovalnih in tehnoloških orodij.

Odprti razpis cilja na dve vrsti projektov, razdeljeni so:

RAZISKAVE

Cilja na akademski svet in raziskovalce, ki delajo na področju AI/ medijev, da povečajo vrednost ekosistema AI4Media z razvojem in vključevanjem novih raziskav na področjih medijev AI.

Projekti, financirani v okviru raziskovalnega programa, bodo trajali 12 mesecev in vsak bo prejel do 50.000 EUR.

PRIJAVA

Cilja na podjetnike, podjetja (mikro-MSP, MSP, srednje velika podjetja), da razvijejo inovativne aplikacije AI za medijski sektor z nadgradnjo na raziskavah AI4Media ali s sprejetjem rešitev AI iz drugih sektorjev v medijski sektor.

Projekti, financirani v okviru prijavnega programa, bodo trajali 9 mesecev in vsak bo prejel do 50.000 EUR.

V okviru tega javnega razpisa bo izbranih 10 projektov (po 5 iz vsake skladbe), ki so obravnavali enega od naslednjih raziskovalnih ali aplikacijskih izzivov.

Raziskave

Cilj raziskovalne poti je privabiti in vključiti raziskovalce z inovativnimi idejami, zmogljivostmi in znanjem, ki bodo prispevali k razvoju in vključevanju novih raziskav na področjih medijev z umetno inteligenco. Finančna podpora, ki je na voljo za to skladbo, je namenjena zainteresiranim stranem na področju raziskav, ki želijo svoje raziskave vključiti v ekosistem AI4Media in demonstratorje.

Skupno trajanje: 12 mesecev

Dejavnosti: Raziskovalne in razvojne dejavnosti, povezane s področjem AI, usklajene z obsegom AI4Media in pomembne za predstavnike projektov.

Proračun na projekt: do 50.000 EUR

Cilj: evropske srednje in visokošolske ustanove, raziskovalni inštituti in druge neprofitne raziskovalne organizacije.

Uporaba

Namen aplikacije je privabiti RTO, mala in srednja podjetja ter industrijske laboratorije, da predstavijo inovativne aplikacije umetne inteligence za medijski sektor bodisi tako, da ustvarijo dodatno vrednost rezultatom raziskav, ki prihajajo iz AI4Media, ali pa sprejmejo rešitve AI iz drugih sektorjev v medijski sektor.

Skupno trajanje: 9 mesecev

Dejavnosti: Razvoj inovativnih aplikacij AI za medijski sektor po tržno pripravljenem pristopu

Proračun na projekt: do 60.000 EUR (predlagano bo 50.000 EUR)

Cilj: evropska srednja podjetja, MSP in mikro MSP; spletni podjetniki in samostojni podjetniki posamezniki.

glej aplikacijo

KAKO SE PRIJAVIŠ?

AI4Media – Open Call #1 bo upravljan s platformo F6S.

Rok za oddajo vašega predloga na javni razpis je 1. december 2021 do 17. ure po srednjeevropskem času (po bruseljskem času).

Sledite našim kanalom v družabnih medijih za informacije o načrtovanih spletnih seminarjih za odprte razpise, če želite izvedeti več o programu financiranja in postopku prijave.

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.