EIC Accelerator

EIC Accelerator je vodilni program Evropskega sveta za inovacije (EIC) za mala in srednja podjetja (MSP). Pilotni program se je začel izvajati leta 2019 kot del iniciative Horizon 2020. Namenjen je malim in srednje velikim podjetjem z radikalno novimi idejami, ki imajo pripravljeno strategijo za razširitev podjetja ter poslovni načrt, ki predvideva uvajanje inovativnih rešitev na trg.

Program se osredotoča zlasti na inovacije, ki temeljijo na znanstvenih odkritjih in tehnoloških prebojih („deep tech“) in kjer je potrebno znatno financiranje za daljše časovno obdobje, preden se lahko ustvari dobiček („patient capital“).

Namenjen je zgolj profitnim MSP, vključno z mladimi podjetji in startup podjetji, ki so lahko dejavna v poljubnem sektorju. Od 5. junija 2019 naprej se lahko za pospeševalnik EIC ob konzorcijih prijavijo tudi posamezne družbe.

EIC Accelerator – Storitve pospeševanja poslovanja in treniranje

EIC Accelerator pomaga pri razvoju vaših poslovnih konceptov. Nudi vam pomoč pri razvoj le-teh v izdelek, storitev ali postopek, ki je usklajen s strategijo rasti vašega podjetja in pripravljen za uvedbo na trg. EIC ponuja brezplačno izobraževanje, pospeševanje poslovanja in mentorstvo. Storitve lahko koristijo vsa mala podjetja, ki so stranke EIC.

Financiranje

Od 5. junija 2019 EIC Accelerator ponuja ob nepovratnih sredstvih tudi mešana financiranja, ki vključujejo naložbe v lastniški kapital in nepovratna sredsteva. Projekti bodo prejeli od 0,5 do 2,5 milijona EUR v obliki nepovratnih sredstev, najvišja naložba v obliki lastniškega kapitala pa znaša 15 milijonov EUR.

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.