5G-LOGINNOV poziva inovativna Start-Up, mala in srednja podjetja k iskanju rešitev za tovorne in prometne operacije v pristaniščih in logističnih vozliščih

V okviru razpisa 5G-LOGINNOV financiranega v sklopu programa Horizon 2020 se iščejo različne rešitve, ki bi delovale na omrežju 5G. Te se bodo namestile v treh evropskih pristaniščih (Atene, Hamburg in Koper).

Cilj projekta je optimizirati tovorne in prometne operacije v pristaniščih in logističnih vozliščih z uporabo novih inovativnih konceptov, aplikacij in naprav, podprtih s tehnologijami 5G, internetom stvari (IoT), analitiko podatkov, upravljanjem prometa naslednje generacije in CCAM (Cooperative, Connected and Automated Mobilnost).

Projekt se primarno osredotoča na nove tržne akterje, kot so MSP in Start-Up podjetja, ki izkoriščajo vse večjo pojavnost tehnologij računalništva v oblaku, omrežjih 5G in omogočajo odpiranje inovacij na ravni storitev v logistiki in industriji. 4.0.

Podjetja izbrana v okviru razpisa 5G-LOGINNOV bodo imela možnost:

  • Raziskati in pridobiti izkušnje na področju tehnologij, ki temeljijo na 5G;
  • Uvesti in testirati svojo rešitev v realnem operacijskem okolju;
  • Raziskati tehnične prednosti;
  • Uporabiti pridobljene informacije;
  • Razviti nove poslovne priložnosti;
  • Predstaviti svoje rešitve na večjih mednarodnih dogodkih.

Rešitve razvite v okviru projekta bodo podpirali pristaniška območja in mestna pristanišča pri razvoju trenutnih in bodočih zmogljivosti in področjih obvladovanju prometnih zastojev ter okoljskih izzivov, hkrati pa bodo doprinesli k razvoju gospodarske in inovativne poslovne priložnosti za okoliške regije.

Potrebujete pomoč pri prijavi?

Izpolnite obrazec in pomagali vam bomo.