Med člani Strateškega sveta za digitalizacijo je tudi vodja DIH UM in konzorcija DIGI-SI

9/5/2021

Ustanovljen je Strateški svet za digitalizacijo, posvetovalno telo predsednika vlade, ki mora v roku petih mesecev pripraviti okvirni predlog potrebnih sistemskih sprememb za pospešitev digitalizacije slovenskega gospodarstva.

Vlada se je na dopisni seji seznanila z ustanovitvijo in imenovanjem Strateškega sveta za digitalizacijo, ki je posvetovalno telo predsednika vlade.

Njegova dela in naloge so, da za “predsednika vlade v roku pet mesecev pripravi okvirni predlog potrebnih sistemskih sprememb za pospešitev digitalizacije slovenskega gospodarstva, javnega sektorja in državne uprave; pripravlja mnenja k vprašanjem, pobudam ali predlogom, povezanim z digitalizacijo gospodarstva, javne uprave in družbe kot celote; za predsednika vlade pripravlja mnenja in predloge glede strategije razvoja umetne inteligence, kibernetske varnosti in ostalih področij delovnega področja sveta; spremljanje izvedbe strategij, načrtov in ukrepov na področju digitalizacije (Digitalna Slovenija, Strategija razvoja javne uprave …); spremljanje globalnega razvoja digitalnih tehnologij in priprava strateških usmeritev; predsedniku vlade predlaga konkretne ukrepe in pravne akte s področja digitalizacije.”

VIR: gov.si

“Ustanovili smo Strateški svet za digitalizacijo. Velike spremembe, kot so bile nekoč posledica odkritja in uporabe kolesa, jadra, smodnika, pare, nafte, elektrike, računalnika, interneta ‒ danes prinaša umetna inteligenca. Hitro in nezadržno,” je na Twitterju zapisal predsednik vlade Janez Janša.

Preberite več

 

Skip to content