Demistifikacija tehnologije blockchain pri poslovanju

Vabimo vas na drugi strokovno-izobraževalni seminar Demistifikacija tehnologije blockchain (tehnologija veriženja blokov): Uporaba tehnologije blockchain pri poslovanju, ki bo potekal v četrtek, 14. 12. 2023, med 10. in 14. uro na spletni platformi MS Teams.

Tudi tokrat bo z nami izvrsten predavatelj, vodja DIH UM in EDIH DIGI-SI, izr. prof. dr. Muhamed Turkanović, ki ima več kot 10 let izkušenj v industriji na mednarodni ravni kot razvijalec, vodja tehničnega razvoja, tehnični direktor in lastnik IT podjetij, od leta 2017 pa je redno zaposlen na Univerzi v Mariboru, kjer poučuje predmete, povezane s podatkovno tehnologijo in informacijsko varnostjo. Dr. Turkanović je tudi ustanovitelj in vodja Blockchain Lab:UM v okviru Inštituta za informatiko, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru.

Udeleženci bodo spoznali možnosti uporabe tehnologije blockchain in prednosti njene implementacije v svoje poslovanje, zlasti za nadgradnjo in optimizacijo poslovanja.

Cilji seminarja:

  • predstaviti osnovne koncepte tehnologije veriženja blokov (npr. porazdeljene podatkovne hrambe, decentralizirana omrežja, pametne pogodbe itn.),
  • predstaviti podporna ogrodja, orodja in tehnike,
  • predstaviti sorodne koncepte (npr. NFT, Web3),
  • predstaviti primere uporabe in dobre prakse uporabe tehnologije kot podpore pri poslovanju, zlasti s fokusom na turizem, agroživilstvo, zdravstvo in proizvodnjo.

Datum: 14. 12. 2023

Trajanje: 10.00-14.00

Lokacija: MS Teams

Področje: tehnologije veriženja blokov

Registracija na seminar.